Evenemangskalender

Lokalt Väder


kl. 13-18
11°
5.5 m/s (NNW)

Skolmatsedel

Gullspångs Kommun
Vecka 10
 
Må: Önskevecka!
Ti: Önskevecka!
On: Önskevecka!
To: Önskevecka!
Fr: Önskevecka!
 
Till maten serveras varje dag sallad samt smör och knäckebröd.

 

Filmer på Bio

Centrumbion Gullspång
Visningsdatum:
  • 18/4 19:00
  • 19/4 19:00
Centrumbion Gullspång
Visningsdatum:
  • 22/4 19:00 (3D)
  • 25/4 19:00 (3D)
  • 26/4 19:00

Mobila PoliskontoretDitt mobilapoliskontor kommer
Helgfria tisdagar: 

Gullspång:
kl 09.00 - 11.30 

Hova:
kl 12.00 – 14.00

Välkommen!

OBS. Vid akuta händelser kan kontoret komma att omprioriteras till annan ort. RING för info.

Tel: 0702-32 20 00

Bostäder Till Salu


Trädgårdsgatan 1
Gullspång
Pris: 495000


Ölmevalla- Kärret 1:6
Gullspång
Pris: 4300000

Lokala Länkar

Kontakta ossHanna Lundin
0506-305 55
 E-post

Redaktion Hova
0506-36 51 20
 E-post

Redaktion Karlsborg
0735-00 26 27
 E-post

Redaktion Kristinehamn
0738-23 55 91
 E-post

Annonsförsäljning
0506-36 51 20
 E-post

Publicerad: söndag, 12 april, 2015 - 11:46 Foto: Ridder Karlsson

Vårmarken kom med sol och värme.

GULLSPÅNG: Under lördagen så var det strålande sol och värme då det var vårmarknad utmed Storgatan. Under större delen av dagen så var det många som hade tagit en promenad för att kolla in vad som fanns på årets vårmarknad. Jo naturligtvis så fanns det mesta som brukar finnas på marknader, trots de 20-talet knallar som fanns på plats. Ville man heller kolla in hur det ser ut på räddningstjänstens station så var det bara att bege sig dit då det var öppet hus denna dag. För de som ville så kunde man få åka med i en av brandbilarna eller få information hur man släcker med vattenslangen eller med en brandfilt.

Att få åka med i brandbilen ja det var något som många av barnen ville göra denna dag, och brandmannen Hans Gustavsson som körde en av brandbilarna hade verkligen fullt upp med att åka runt med barn och en del vuxna. Brandmannen Emil Sjögren visade dottern Elina hur man släcker med en brandfilt. Brandmannen Marcus Karlsson visade hur man använder en brandslang då det bl.a. brinner. Ambulansen fanns även på plats för att visa upp sin bil och vilken utrustning som finns inne i bilen. Efter att många hade besökt marknaden och brandstationen för att ta sig hemåt så stannade man till för att köpa med sig nygräddade munkar för att ta med hem till eftermiddagskaffet.

Bilder>>>

 

Ridder Karlsson

0705-31 80 86
ridder.karlsson@skagernsnyheter.se

Publicerad: fredag, 10 april, 2015 - 18:35

Stöld från skola

HOVA: Under påskhelgen har en s.k. bergsprängare stulits ur låst förråd på Regnbågsskolan.


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: torsdag, 9 april, 2015 - 08:39

Utan körkort på 26:an

GULLSPÅNG: Grov olovlig körning. Vid 14-tiden stoppar Polisen en, för dem känd, man utan körkort på 26:an. Mannen som är född -75 är hemmahörande i Gullspångs kommun.

 


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: onsdag, 8 april, 2015 - 08:51

Bilinbrott - stereo saknas

HOVA: Bilinbrott. Någon gång mellan fredag och lördag har bilstereo och jacka blivit stulet ur bil vid Exercisgatan. Någon har krossat ruta för att stjäla.


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: tisdag, 7 april, 2015 - 22:08

Hovakonstnär ger ut bok

PRESSMEDDELANDEVälkomna på vernissage och bokrelease Lördagen den 11 april kl 12.00-14.00 GALLERI HOVA.
Tuff tjej blir kompis med ZOMBIE
- Allt eftersom jag skrev fick mina bokgestalter egna liv. Karaktärerna tog över och gick sina egna vägar, säger barnboksförfattaren och konstnären JESSICA LINDHOLM från Hova. På lördag har hon releaseparty för sin nya bok - ALICE MCMALLIS - på GALLERI HOVA.  Originalillustrationer från boken kommer under närmaste månaden att finnas I butikens galleridel.De är kaxiga, men också lite ruggiga. Så en och annan kall kår kan man få. 

Boken handlar om orädda Alice, som träffar en mystisk pojke på kyrkogården bredvid huset där hon bor. Pojken heter Zacke och visar sig ha varit död i över trehundra år. De blir vänner men vänskapen sätter Alice på prov då hon får en rad frågor och problem att lösa.   Alice är en riktigt tuff tjej som avskyr rosa, älskar svart och är både orädd och ifrågasättande. Henne sätter sig ingen på. Jessica, som är både författare och illustratör till boken, har fått lysande kritik. ”Helt fantastiska illustrationer som varierar i form och upplägg boken igenom. Jag fann dem mycket underhållande och måste erkänna att det här är bland de bästa barnböcker jag läst. En riktig bladvändare”, skriver Sanna Juhlin på Barnboksprat. ”För barn som älskar skräck är den här boken ett fynd”, skriver Annika Andersson, Bibliotekstjänst.  
Idén fick Jessica efter att ha sett filmen "28 
veckor senare". Filmen var en urusel uppföljare, tyckte hon, men den gjorde att hon drömde mardrömmar och hon undrade varför. Så lättskrämd är hon inte. Det var nåt med de här skrikande, skränade varelserna. - Kan man skriva för barn om zombies, dessa otrevliga typer? frågade hon sig. Svaret blev givetvis ja och där nånstans kom idén till boken. - Allt eftersom jag skrev fick mina bokgestalter egna liv, säger Jessica. De kom fram och växte av sig själv. Lite kuriosa är att huset Alice bor i heter Firscherska huset. Så kallades, förr i tiden, huset i Hova där Jessica själv bodde då hon skrev boken. - Boken passar åldrarna 7-12, berättar Jessica och förklarar att många barn gillar skräck och läskiga berättelser. Själv minns hon hur hon som barn lyssnade med skräckblandad förtjusning på när hennes farbror läste spökberättelser. - Jag höll väl för öronen var och varannan mening, men det var ändå nåt lockande med att bli så rädd. Riktigt så rädd ska nog ingen behöva bli på lördag då det är bokrelease och vernissage för utställningen på Galleri Hova. Men utställningen kommer att gå i svart och på temat skräck. Jessica signerar böcker till alla som vill och det bjuds på läskigheter och ruggigt bra erbjudanden på böcker.

 


Stefan Skärlund

0506-36 51 20
stefan.skarlund@skagernsnyheter.se

Publicerad: tisdag, 7 april, 2015 - 18:24

Misstänkt drograttfylleri och brott mot knivlagen.

GULLSPÅNG. Vid 11:15 tiden under tisdagen så stoppades en avställd bil under färd på riksvägen 26 för kontroll. Föraren är en man född 1983. Han visar tydliga tecken på drogpåverkan och medtas för provtagning. Även tre knivar togs i beslag.


Ridder Karlsson

0705-31 80 86
ridder.karlsson@skagernsnyheter.se

Publicerad: tisdag, 7 april, 2015 - 09:00

Misstänkt plånboksstöld

GULLSPÅNG: Plånbok stjäls från kontor vid Barrebacken kvällen mellan söndag/måndag.

UPPDATERING: Plånboken var aldrig stulen, endast borttappad. Och nu återfunnen. Vi på tidningen ber om ursäkt för felmeddelandet. /Stefan Skärlund


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: tisdag, 7 april, 2015 - 08:56

Brand i lägenhet

HOVA: Allmänfarlig vårdslöshet. Strax efter midnatt börjar utplacerat kärl brinna på spis. Som tur är går säkringen till spisen pga överhettning. Lägenheten är tom vid händelsen. Och fastigheten undkommer katastrof. Dock med kraftig rökutveckling.

 


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: tisdag, 7 april, 2015 - 08:54

Obrukbar bil efter båtfärd

GULLSPÅNG: Skadegörelse. Någon gång på torsdagen mellan kl 07:00-14:30 punkteras parkerad bild vid Ålön. Efter sjösättning och båttur märker bilägare tilltaget.


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: söndag, 5 april, 2015 - 19:22 Foto: Ridder Karlsson

Vårtecken på årets MC-kortege

KRISTINEHAMN. Under långfredagen så var det det årliga vårtecknet då det var mc-kortegen genom centrum av staden. I ett strålande vårväder, men i något kalla vindar så var det god uppslutning. Närmare tusen knuttar hade inför denna dagen sett till att damma av hojen för att dela i årets mc-kortege. En halvtimme innan start har hela norra Kungsgatan fyllts av motorcyklar från Morabyrån och bort till trafikljusen. Man kan gott säga att detta har blivit en stor folkfest då man ser allt folk som stor längs gatorna i centrala Kristinehamn. Några har dagen till ära påskpyntats med fjädrar och kycklingar. Det sägs att detta har pågått i drygt 40 år. Efter starten i Kristinehamn så åker kortegen mot Filipstad och där har Lottakåren ordnat med korv och kaffe. Där efter så bär det av till Karlstad och så kör man sedan hem mot Kristinehamn igen.
Bilder från mc-kortegen >>>
 

Ridder Karlsson

0705-31 80 86
ridder.karlsson@skagernsnyheter.se

Publicerad: söndag, 5 april, 2015 - 17:10

Tvenne trevliga arrangemang i Brokyrkan, Persbol

PERSBOL: Det kommer en tid efter Påsk. Varför inte ses sig om i vår region?! Läs vad pastor Söderhjelm har för tips.
Hej jag heter Stefan Skärlund, vem är du?
- Hej jag heter Eva Söderhjelm och är pastor i Åtorp/Persbol!

Åh vad trevligt, berätta vad som händer i Persbol under april.
- Ja, det gör jag gärna! säger Eva med varm och god stämma. På lördag den 18 april välkomnar vi till GOTT OCH BLANDAT kl. 18:00. Då har vi dukat fram vår Smörgåstårt-buffé. Och visst skulle det väl smaka?! Förutom smörgåstårt-buffén blir det musikpyssel med Marie Tjärnbro,och några årgångar. Alla är hjärtligt välkomna till en trevlig kväll i Brokyrkan Persbol! 

Händer det något mer under vårmånaden?
- Javisst! Senare i april, fortsätter Eva, har vi Valborgsmässofirande som vanligt den 30 april kl.19:30. Årets gästtalare är Tomas Svenssonen, född och uppvuxen i Käbberud, Rudskoga. Sången och musiken står denna kväll familjen Tjärnbro för. Dock erbjuds vi alla att sjunga de kända vårsångerna vid brasan. Och som vanligt finns den goda korven och kaffet till servering denna kväll. Välkomna ska ni vara även till detta!

Låter ju heltoppen! Tusen tack för info Eva. Ja, kära vänner, kom inte och säg att det inte händer saker utanför storstäderna, ty det stämmer ju inte alls. Ta er till Persbol helt enkelt!

 

 

 


Stefan Skärlund

0506-36 51 20
stefan.skarlund@skagernsnyheter.se

Publicerad: fredag, 3 april, 2015 - 19:06 Foto: Stefan Skärlund

Påsktid

HOVA: Kära läsare och annonsörer,
Vi vid Skagerns Nyheter vill passa på att önska er alla en härlig påsk. 
Idag är våren här och jag har låtit våra nyinflyttade hönor vara ute på tomten och bekanta sig med storavärlden och katten Frans. Fulla av alla intryck somnade tupp och hönor på marken strax utanför hönshuset.
Min slutsats av detta är att vi alla behöver en ordentlig stunds vila efter att ha blivit matade av det larmande livet.
Lev väl och GLAD PÅSK!
Bästa vårhälsningar
Stefan Skärlund, jourhavande tidningschef

Ps Så här säger Wikipedia om Påsken:
Påsken är den största högtiden under det kristna kyrkoåret och firas till åminnelse av Jesu Kristi lidande, död ochuppståndelse. Den kristna påsken är till sin natur, både genom händelser och tidpunkten när den infaller, kopplad till denjudiska påsken. Högtidens svenska namn kommer också från dess hebreiska namn "פֶּסַח" (pesach), vilket betyder "passera" eller "gå förbi" och tydligast pekar på den judiska innebörden av högtiden.


Stefan Skärlund

0506-36 51 20
stefan.skarlund@skagernsnyheter.se

Publicerad: torsdag, 2 april, 2015 - 12:35 Foto: Stefan Skärlund

Påskkärring gästar Hova

HOVA: Köpmannaföreningens egen Påskkärring, Doris, delar ut godis till alla barn vid torget i Hova idag kl 14-16. På bilden ser vi Doris och glada förskolebarn med pedagoger i full påskmundering.


Stefan Skärlund

0506-36 51 20
stefan.skarlund@skagernsnyheter.se

Publicerad: torsdag, 2 april, 2015 - 09:42

Hotad till livet

GULLSPÅNG: Misshandel. Natten till torsdag kl 01:30. Bråk mellan sambos slutar med knivhot. Hon hotar att döda honom med brödkniv varför polis tillkallas.


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: onsdag, 1 april, 2015 - 09:03

Fett i båt

GULLSPÅNG: Åverkan. Någon gång mellan 18-31 mars har en fiskebåt blivit utsatt för skadegörelse då större mängd fett hällts i båten.


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Sidor

Du är här

Hem » Gullspång