söndag 01 maj 2016 - Idag har Filip och Filippa namnsdag


Gullspång

Lokalt Väder


kl. 19-00

5.1 m/s (SSW)

Senaste Annonser


Bilar Köpes års 2006-2012FÅRSTÄNGSEL KÖPESMatgrupp
500:-


Kaffebryggare Coffe Queen M1
1600:-


Gummibåt Navigator III
2000:-


Mobila PoliskontoretDitt mobilapoliskontor kommer
Helgfria tisdagar: 

Gullspång:
kl 09.00 - 11.30 

Hova:
kl 12.00 – 14.00

Välkommen!

OBS. Vid akuta händelser kan kontoret komma att omprioriteras till annan ort. RING för info.

Tel: 0702-32 20 00

Bostäder Till Salu


Trädgårdsgatan 1
Gullspång
Pris: 495000


Ölmevalla- Kärret 1:6
Gullspång
Pris: 4300000

Lokala Länkar

Kontakta oss


Redaktionen
 E-post

Stefan, Tidningschef
070-54 60 122
 E-post

Hanna, Ansvarig utgivare
0763-03 89 46
 E-post

Cecilia, Red. Karlsborg
 E-post

Ann-Charlotte, Sälj Gullspång
 E-post

Emelia, Sälj Mariestad
 E-post

Therese, Sälj Laxå
 E-post

Emilie, Annonsdesign
 E-post

Christian, Distributionschef
 E-post

Gunnar, Distribution
 E-post

Johan, Distribution
 E-post

Välkommen att kontakta Stefan eller Hanna om du vill boka annonsplats i någon av våra tidningar!

Publicerad: söndag, 1 maj, 2016 - 19:00

Hon väljer riskfyllt jobb för att rädda andra

HOVA: Jonna Duell håller på att avsluta sin utbildning till brandman. Hon reagerar på dödsolyckorna som drabbat räddningspersonal i samband med insatser vid trafikolyckor. Läs mer: Skaraborgs Nyheterna


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: måndag, 25 april, 2016 - 18:15

Vi sänder live från Gullspång

HOVA/GULLSPÅNG: Ikväll klockan 19:00 sönder vi live från kommunfullmäktige i Gullspångs Kommun. Lyssna här: http://skaraborgsnyheterna.se/skaraborgs-tv-live


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: lördag, 9 april, 2016 - 19:41 Foto: Stefan Skärlund

Drama i Södra Råda

GULLSPÅNG: Under torsdagen, 7 april, hände det grejer i Södra Råda vill jag mena. Estetiska programmet från Vadsbogymnasiet i Mariestad hade premiär av sin historiska föreställning om den gamla kyrkplatsen och kyrkan. Trots ett inte så trevligt vårregn genomförde eleverna föreställningen med bravur. De tog oss med från medeltid till nutid på under 30 minuter. Pålästa, med humor och talang fängslade de unga skådespelarna publiken med sin berättelse. Efter som jag inte bara är en tidningsräv utan även deras teaterlärare voro jag mäkta stolt! 
Under lördagar i sommarmånaden juli är allmänheten varmt välkomna att skåda dramat. Ja, kom, säger jag bara! Projektet är ett samarbete mellan Estetiska programmet i Mariestad, Gullspångs kommun och Innovatum. Ett gyllene exempel på hur bra ett samarbete kan vara. Elevern går sitt tredje år och har skapat ett eget UF-företag. Under spelningarna i sommar är ungdomarna anställda av Gullspångs kommun via sitt egena företag Teaterapan UF. Bättre än så här blir det inte.


Stefan Skärlund

070-54 60 122
stefan.skarlund@skagernsnyheter.se

Publicerad: onsdag, 6 april, 2016 - 18:31

Vernissage lördag 9 april

PRESSMEDDELANDE: Vernissage lördag 9 april kl 12-14 Sonja Lindholm, konstfotograf, Galleri Hova, Torggatan 16. Hova

Ett helt nytt liv i makroobjektivet - Tittar man på naturen genom ett makroobjektiv, så uppenbarar sig ett helt nytt liv för dig, säger Sonja Lindholm, som till helgen har vernissage på Galleri Hova. - På mina fotografier kan man se hur oansenliga pyttesmå växter blir intressanta stjärnor med objektivets hjälp. För Sonja är det viktigt att motiven är intressanta. Hon kan gå ganska länge innan hon hittar rätt blomma med rätt uttryck. Eller sitta i timmar och fotografera vattendroppar i sitt kök.

Vattendroppar
- Dropparna hinner jag inte se förrän bilden tagits. Alla droppar har olika uttryck, berättar hon och förklarar att det är viktigt med bakgrund och ljussättning för att ge dropparna ett spännande utseende. - En droppe kan se ut som is inne i en grotta. En annan som ett hjärta.

Född i Hova
Sonja Lindholm kom som tonåring till Hova och är faster till bokillustratören Jessica Lindholm. Idag bor hon i Säckestad utanför Moholm. - Sinne för färg och form har jag ärvt av min far, som var arkitekt. Också farfar var arkitekt och konstnär. Jag har alltid varit intresserad av fotografering men inte haft tid. Före pensioneringen hade hon fullt upp med jobb och hästuppfödning. - Men vid pensioneringen fick jag en massa tid över och började att fota. Helst fotar jag något i naturen och motiven hittas oftast bakom husknuten.

Debut
För ett år sedan debuterade Sonja med att visa sina bilder i Svenneby Byskola. Då visades ett flertal bilder på  blommor och fåglar. - Över förväntan såldes många av mina bilder. Så jag vågar ställa ut. Och frågan gick till Galleri Hova. - Nu blir det vattendroppar och blommor.  Dessutom några dubbelexponeringar, som jag gör direkt i min Nikonkamera. De senaste åren har jag satsat lite extra på det.

Personliga
Hon menar att det med dubbelexponeringen går att få till  lite mer personliga bilder. Dessutom efterredigerar hon bilderna väldigt lite. -  Inte för att jag tycker att det är fel. All form av kreativitet är jag för. Men jag tycker att det är rätt så tidskrävande. Lägger hellre ner mer tid på själva fotandet. 

Text & bild: Galleri Hova


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: onsdag, 6 april, 2016 - 08:46

Olovlig körning

HOVA: Hovaman född -87 togs av polis vid väg 200 utan för Töreboda. Bilen beslagtogs och mannen misstänks för grov olovlig körning.


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: onsdag, 6 april, 2016 - 08:43

Falska optioner

GULLSPÅNG: Kvinna har anmält bedrägeri. Hon har köpt för 5000kr s.k. binära optioner via b4binary.com. Enligt hemsida ökade hennes optioner och när hon ville sälja svarar inte företaget. Det går inte att få kontakt med dem.


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: tisdag, 22 mars, 2016 - 09:28

Kinnekullebanan behövs!

Debatt: Kinnekullebanans framtid är just nu under utredning. En åtgärdsvalsstudie är genomförd.  Berörda myndigheter och kommuner har haft möjlighet att inkomma med synpunkter. Banan är inte elektrifierad och är i behov av upprustning mellan Håkanstorp och Gårdsjö. Bl.a. bör den förses med betongslipers.  Det krävs också ett nytt signalsystem. Vidare behövs det ett triangelspår i Håkantorp för att kunna möjliggöra direkt körning vidare mot Vänersborg och Uddevalla. Det behövs nya plattformar på vissa stationer samt realtidsskyltar där resenärerna kan få information om eventuella trafikstörningar. Restiden mellan Mariestad och Lidköping kan förkortas till cirka en halvtimme.
Lidköping och Mariestad får på detta sätt snabba förbindelser med Göteborg, Tvåstad och Örebro. I Örebro knyts banan samman med Mälardalen och Stockholm.  Det gör den redan idag, men restiden förkortas väsentligt med en upprustad bana. Den kommer också bli en del av det nationella järnvägsnätet. Med en upprustad bana kan den användas för omledning vid störningar på västra stambanan. Nattetid kan den utnyttjas av godståg för att avlasta den störningskänsliga västra stambanan. Banan är mycket viktig för bygdens överlevnad. Förutom resor till/från arbete och studier är den enormt viktig för turistnäringen. Den går genom verklig kulturbygd. Bl. a passerar den Biosfärsområdet. Detta kan skapa utrymme för test av nya innovativa lösningar för hållbar infrastrukturplanering (Åtgärdsvalsstudie Kinnekullebanan). Förutom persontrafik bör det finnas möjlighet att även godstrafik kan ske längs med hela banan. Den kan kopplas till sjötransporter på Vänern.
Finansiering av projektet kan ske på många sätt. VG-regionen bör bidra med medel. Dessutom kan projektet bekostas av OPS finansiering samt EU bidrag. En upprustad Kinnekullebana kommer att bli ett lyft för både bygden och hela Västra Götalandsregionen.

Christer Wilhelmsson                                   Magnus Brynjer
Styrelseledamot i Resenärsforum                 Medlem i Resenärsforum
Gårdskullavägen 3 D                                    V. Rönneholmsv. 36B
434 41  KUNGSBACKA                                 217 41 MALMÖ
Tel. 0708 – 780727                                     Tel. 040 – 97 09 27

 

 


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: måndag, 14 mars, 2016 - 11:36

Explosion i silo på Regnbågsskolan

HOVA: Strax efter klockan nio på måndagsmorgonen fick räddningstjänsten rycka ut till Regnbågsskolan i Hova. Larmet berodde på en explosion i en pelletssilo. Räddningstjänsten konstaterade att det inte fanns någon brandrisk och att inga personskador skett. Räddningsinsatsen är nu avslutad och läget är under kontroll. Undervisningen på skolan påverkas inte utan fortskrider som vanligt.Underr explosionen fläktes taket på upp på silon som står cirka 50 meter från skolan. Räddningstjänsten har undersökt silon med värmekamera och konstaterat att inga risker kvarstår. Orsaken till explosionen kommer att utredas.


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: fredag, 11 mars, 2016 - 17:59 Foto: Stefan Skärlund

Här har vi roligast

GULLSPÅNG: Gullspång är den kommun i Skaraborg som fick flest poäng i en färsk undersökning där Fastighetsägarna rankar Sveriges kommuner utifrån ett Kul-index. I hela Sverige kom Gullspångs kommun på en hedrande 29:e plats. Indexet baseras på tre variabler: antalet restauranger, antalet serveringstillstånd och antalet nöjesföretag per 10 000 invånare. Generellt finns det flest restauranger och serveringstillstånd per invånare i små turistkommuner vilket stämmer bra in på Gullspång. Elin Asp, informations- och turismansvarig i kommunen håller med om att Gullspångs kommun är en trevlig och mysig kommun att bo i. - Att Gullspångs kommun har ett bra utbud trots sin storlek har att göra med ett starkt engagemang från medborgare, företag och föreningar att skapa saker att uppleva i Gullspångs kommun. Vi satsar även på besöksnäringen vilket också visar sig i utbudet för medborgarna menar Elin Asp. Carina Gullberg, kommunstyrelsens ordförande håller med och menar att det finns en stor bredd av olika aktörer och föreningar som tillsammans skapar variation i nöjesutbudet.

 


Stefan Skärlund

070-54 60 122
stefan.skarlund@skagernsnyheter.se

Publicerad: onsdag, 24 februari, 2016 - 21:00 Foto: Örjan Jakobsson

Mästarillustratören har gjort det igen

Hovas egen mästarillustratör Jessica har illustrerat ännu en ljuvlig bok. ”I den här bokserien får läsaren ta del av både vuxen- och barn-perspektivet. Jessica Lindholms härliga illustrationer, inte minst av känslor och kroppsspråk, gör att barnen känner igen sig. Då böckerna har en gemensam layout kan barnen själva känna igen böckerna om Svea. Det pedagogiska språket, som Linda Palm är mästare på att hantera, talar direkt till barnet och ger dessutom vuxna hjälp att hantera olika typer av konfliktsituationer. Sveas sätt att hantera sin omvärld på, är synonymt med ett litet barns upplevelser och reaktioner. Att Svea och hennes pappa är illustrerade i klara färger gör att deras sociala samspel får en framträdande roll, medan omgivningen visas i en mer nedtonad gråskala.” Berit Aler, BTJ
Illustratören Jessica Lindholm har illustrerat en lång rad barnböcker, men gör även bilder till läromedel, tidningar och julkort. Vid sidan av illustrerandet skriver hon. Alice McMallis och pojken på kyrkogården är hennes första kapitelbok och den ges också ut av Idus förlag.
Titel: Svea handlar ISBN: 978-91-7577-340-7
Författare: Linda Palm Illustratör: Jessica Lindholm


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: onsdag, 24 februari, 2016 - 10:00

Polisrapport

TÖREBODA: Fredag. Polisen plockar in 18 pers, födda från -84 till -97, kvinnor och män. De provtas för narkotika. I lägenheterna finns mindre mängd narkotika och knivar, yxor och basebollsträn.

Efter förhör och provtagning släpps de.
 
MARIESTAD: Inbrott i villor. 
Vid Notorpsvägen upptäcker granne krossat källarfönster. Huset har genomsökts, men oklart vad som fattas.
I Tidsvad har sommarbostad fått påhälsning. Dörren är uppbruten, dvd och filmer har burits ut, men lämnats på maken utanför huset. Brottstid 1 jan-22 feb.
 
HOVA: Igår, måndag, stoppades tvenne kvinnor i bli utanför Hova. Båda var narkotikapåverkade. Kvinna född -93 körde - hon misstänks för: grov olovlig körning, drograttfylla, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Passagerarväninnan född -96 misstänkt för ringa narkotikabrott/eget bruk.

Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: lördag, 20 februari, 2016 - 09:43

Fiber är bra

GULLSPÅN/HOVA: Fiber är på gång i Gullspång, Hova samt Skagersvik - håll utkik och anmäl ditt intresse!


Stefan Skärlund

070-54 60 122
stefan.skarlund@skagernsnyheter.se

Publicerad: fredag, 19 februari, 2016 - 18:38

Pensionärer drar vinstlott

HOVA: Idag lunchade jag på Hova Hotell och då fick jag höra att den 19 mars börjar hotellet med pensionärsafton med rabatter och dans. Hotellet har redan pensionärsrabatt på mat, men nu tar de alltså steget och gör en helafton, kl 17:00-01:00, för pensionerade. Detta kommer vara ett återkommand inslag i Hova Hotells utbud. Håll utkik!


Stefan Skärlund

070-54 60 122
stefan.skarlund@skagernsnyheter.se

Publicerad: fredag, 12 februari, 2016 - 19:03

Kör försiktigt

HOVA: Flera trafikolyckor på E20 i höjd med Hova. Mycket halt på platsen - Kör försiktigt!


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Publicerad: söndag, 7 februari, 2016 - 23:27

Utsläpp av diesel

HOVA: Strax efter kl 23 får SOS-alarm in en rapport om ett utsläpp utanför Hova. Det ska rör sig om ca 700 liter miljödiesel som ska ha läckt ut.


Redaktionen Hova

0506-36 51 20
redaktionen@skagernsnyheter.se

Sidor

Du är här

Hem » Gullspång